Το προφίλ του Ελληνα επιχειρηματία της κρίσης: Πόσο ετών είναι, πού επενδύει

0 Εδώ Εκφράζεις την δική σου Άποψη

Επιτυχημένοι νέοι μεταξύ 25 και 45 ετών, οι οποίοι στρέφονται προς την επιχειρηματικότητα από επιλογή και για την αξιοποίηση συγκεκριμένων ευκαιριών, είναι το προφίλ του αναδυόμενου Ελληνα επιχειρηματία, όπως σκιαγραφείται στη μελέτη της Endeavor.

Υστερα από έξι χρόνια ύφεσης στη χώρα, η οποία έχει ήδη προκαλέσει την απώλεια 25% του ΑΕΠ και το κυριότερο 1.000.000 θέσεων εργασίας περίπου είναι πλέον σαφές ότι η επιστροφή στον ... δρόμο της ανάπτυξης εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να δημιουργήσει βιώσιμη απασχόληση σε τομείς που διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Κατά την περίοδο αυτή, δημιουργήθηκαν περισσότεροι από 55 οργανισμοί και σχήματα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, εκ των οποίων το 95% προέκυψε την τελευταία τριετία.

Οπως επισημαίνεται σε μελέτη της Endeavor Greece, το 90% των νέων εταιρειών που ιδρύθηκαν μέσα στην κρίση, εξακολουθούν να αναπαράγουν το εσωστρεφές και μη παραγωγικό επιχειρηματικό μοντέλο του παρελθόντος. Ενδεικτικά, πάνω από μια στις τέσσερις νέες επιχειρήσεις εξακολουθούν να προσανατολίζονται στον χώρο της εστίασης και στη λιανική ρούχων και παπουτσιών.
Από τις περίπου 40.000 νέες εταιρείες που δημιουργήθηκαν πέρσι, η Endeavor εκτιμά ότι το 10% εξ αυτών, δηλαδή 4000) δραστηριοποιούνται σε κλάδους που έχουν δυναμική. Το προφίλ του αναδυόμενου Ελληνα επιχειρηματία, όπως σκιαγραφείται από τη μελέτη της Endeavor, δεν είναι αποκλειστικά το στερεότυπο του 20χρονου επιχειρηματία της ... Silikon Valley.

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι νέοι Ελληνες επιχειρηματίες είναι μεταξύ 25 και 45 ετών. Στρέφονται προς την επιχειρηματικότητα από επιλογή και προς αξιοποίηση συγκεκριμένων ευκαιριών και πολύ σπανιότερα από έλλειψη άλλων προοπτικών. Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», θέλουν να αξιοποιήσουν δομικά πλεονέκτημα της χώρας (π.χ. στον τουρισμό και τα τρόφιμα), ευκαιρίες που έχουν προκύψει λόγω κρίσης (π.χ. στην ενέργεια ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα), αλλά και διεθνείς ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή ή σε παγκόσμιο επίπεδο (π.χ. Στον τομέα της τεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η επίγνωση είναι η αρχή της αλλαγής:

Επικαιρότητα - Πολιτική

Επικαιρότητα - Διεθνή

Δημοφιλείς

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. PtolemeosGR - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger